Руски пенсионер с жълто-син букет е бил обвинен в нарушаване на реда за

...
Руски пенсионер с жълто-син букет е бил обвинен в нарушаване на реда за
Коментари Харесай

Глобиха руски пенсионер заради букет в синьо и жълто

Руски пенсионер с жълто-син букет е бил обвинен в нарушение на реда за осъществяване на манифестации. Това съобщава Телеграм каналът " Внимание, Москва ", на който се базира " Свобода ", съветското подзразделение на " Свободна Европа ". В Деня на независимостта на Украйна, 24 август, 64-годишният Александър М. тръгнал към Кремъл, с цел да постави цветя на Киевската стела. Пенсионерът бил облечен със наследник суичър и жълти панталони, носел в ръцете си жълто-син букет. Това се оказало задоволително, с цел да бъде арестуван от полицията. Цветята на съумял да постави.

Мъжът е отведен в полицейско ръководство, където му е формиран протокол за нарушение на реда за осъществяване на манифестации. Може да бъде глобен до 30 хиляди рубли.

След пълномащабното навлизане в Украйна руските управляващи започнаха да преследват хора заради облекла и движимости " в цветовете на украинското знаме ". През април 2022 година  жител на Москва беше санкциониран с 10 000 рубли за носене на синьо-жълти маратонки, които бяха наречени „ средство за политическа пропаганда “. Полицията посети жител на Псков заради жълто-синя ограда.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР